Тимчасово виконуючий обов'язки глави СБУ Іван Баканов прибув до США для підготовки зустрічі президентів США Дональда Трампа і України Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба адміністрації президента.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В Америці Іван Баканов поговорив зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гіл і обговорив практичні кроки стратегічного партнерства між двома країнами.

"Особливу увагу приділено підготовці візиту до Вашингтона Президента України Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення Президента США Дональда Трампа", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

Також стало відомо про те, що Іван Баканов довів до відома американської сторони ряд стратегічних послань Зеленського.

"зокрема, під час зустрічі з заступником помічника Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Джорджем Кентом була підтверджена незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції нашої держави", - повідомили в СБУ.

Раніше повідомлялося, що точної дати зустрічі невідомо, але в Білому Домі розглядають її ймовірність. Про це повідомила прес-служба Білого Дому.

"Я можу підтвердити, що запрошення на зустріч було направлено, але дата не встановлена, і ми поки нічого не оголошуємо", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів, коли займеться системою.

Також Знай. ua писав, що Зеленський скасував десятки указів заради українців.