Відомий політолог Юрій Романенко донесе до президента Зеленського інформацію про шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму. Про це він заявив на каналі Telegram.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Юрій Романенко та Олександр Левченко

Юрій Романенко, відомий політолог і шеф-редактор програми "Хвиля", поспілкувався з радником Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України Олександром Левченком. Йшлося про різні варіанти повернення Україною контролю над своїми територіями.

Гість студії, Олександр Левченко, виявився професійним дипломатом, який з 2010 по 2017 рік був послом України в Хорватії та Боснії і Герцеговині. Тож добре розуміється у міжнародних відносинах і має власну думку про способи врегулювання конфлікту на Донбасі і повернення Криму.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Юрій Романенко зазначив, що після приходу Володимира Зеленського до влади активізувалися переговори щодо формату врегулювання конфлікту на сході України. Тому розмова з професіоналом Олександром Левченком дає змогу розширити потенціал засобів для вирішення болючої для України проблеми – повернення окупованих територій.

Зокрема, щодо звільнення окремих тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей дипломат наголосив, що має бути чіткий план, в якому треба все розписати по пунктах. За словами Левченка, нормандський формат і мінський процес – це стратегія і тактика, а плану чіткого немає.

Між тим, Олександр Левченко пропонує вирішити питання деокупації Донбасу за принципом "Донбас + Крим".

"Для того, щоб швидше вирішити питання Донбасу, ми маємо його ув'язати з питанням Криму", - зазначив дипломат.

Він зауважив, що просто говорити "Крим – це Україна" недостатньо. Ми маємо поставити на порядок денний повернення Криму, тому що окрім України його ніхто не ставитиме. Отже, це - національний інтерес України.

"Я нагадаю прості речі – якщо такі конфлікти, як на Донбасі, у світі їх було багато, то Крим – це чиста анексія. Там дуже просте міжнародно-правове питання. Воно не вимагає якихось дискусій, окремих планів, розмірковувань, зобов'язань з боку України", - сказав Олександр Левченко.

"Ми постараємось донести до президента Зеленського та його адміністрації, які зараз знаходяться у пошуку цікавих думок і правильних дій, які з них витікають", - наголосив Юрій Романенко.

Нагадаємо, що Романенко пояснив кіпіш навколо сексистсткого скандалу з Зеленським: "Чому ніхто не згадує про війну".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Романенко порівняв Зеленського із Трюдо після купання у фонтані: "Та хоч голим".

"Знай.ua" також писав про те, що Романенко розповів, як Зеленський викине з Ради "старих паразитів": "Стало навіть трохи шкода".