У п'ятницю, 21 червня, суд Печерського району Києва виніс свій вердикт лідеру партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії і колишньому голові Одеської ОДА Михеїлу Саакашвілі. Йому офіційно дозволено брати участь у дострокових парламентських виборах в Україні, які призначено на 21 липня.

Міхеіл Саакашвілі

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він вийшов у прямий ефір і українці змогли побачити шматочок засідання, на якому суддя зачитує вердикт з цього питання.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Суд виніс справедливе рішення щодо моєї можливості брати участь у парламентських виборах" - поділився Міхеїл.

Популярні новини зараз

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро"

Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Саакашвілі підкреслював, що відповідає всім нормам законодавства, щоб бути депутатом, зокрема, нормі про проживання в Україні протягом п'яти останніх років. На засіданні суд оголосив рішення: "Встановити факт безперервного, на законних підставах, проживання Міхеїла Саакашвілі на території України з 23 лютого 2014 року до 6 червня 2019 року".

У коментарях до відео реагують українці:

"Міхо, давай заходь в Раду і сади всіх корупціонерів", "Здоров'я і всіх благ, багато сил і терпіння та наснаги до порядку, дорогий Михайло", "Треба голосувати за Саакашвілі", "Щаслива. Буде і на нашій вулиці свято", "Який ви розумний чоловік".

Нагадаємо, що Зеленський в Маріуполі перебіг через фонтанпісля виступу на Театральній площі. Після пробіжки через фонтан президент сів у автомобіль і залишив площу.

Як повідомляв портал Знай.uа Міхеїл Саакашвілі знав, що його відправлять у відставку через шість місяців після призначення головою Одеської ОДА.

Також портал Знай.uа писав, що Саакашвілі звернувся до Зеленського з Одеси. Він заявив, що необхідно провести дострокові вибори мера Одеси.