Президент України Володимир Зеленський заявив, що встановлення миру в Україні для нього є пріоритетним завданням, виконання якого він прагне. Завершення війни на Донбасі Зеленський бачить через дотримання Мінських угод і переговорів в "нормандському форматі".

Про це український президент сказав на прес-конференції в Парижі після зустрічі з главою Франції Еммануелем Макрона, повідомляє прес-служба АП.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зеленський підкреслив, що вести переговори з терористами не буде.

"Ми не готові до діалогу з сепаратистами. Ми готові діяти в мінському форматі. Ми готові в мінському форматі продовжувати відносини. Ми готові припинити вогонь", - зазначив він.

Президент України закликав міжнародних партнерів зберігати дипломатичний і санкційний тиск на Росію заради повернення повного суверенітету України, повернення Криму і припинення війни на Донбасі.

"Європа не зможе відчувати себе в безпеці, поки Росія робить вигляд, що міжнародного права просто не існує. Ніхто не хоче, щоб Україна ставала пороховою бочкою, де Крим і Донбас - бікфордів шнур", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Нагадаємо, Зеленський разом із дружиною прибув до Парижа

Як повідомляв портал Знай.ua, партія "Слуга народу" Володимира Зеленського оприлюднила оновлений список кандидатів на позачергові вибори до ВО

Також Знай.ua писав, Зеленський зустрівся із Тимошенко через розпуск Ради