Міністр соціальної політики України Андрій Рева відповів на питання про те, з чим пов'язане зростання заборгованості виплат по комунальних тарифах. Відповідну заяву він зробив у програмі "П'ятий кут" на телеканалі Newsone.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Міністр зазначив, що в першу чергу це вина системи і влади. Адже заборгованості по комуналці збільшуються разом із зростанням тарифів.

"В тому, що українці недоїдають, у п6ервую чергу винна, та соціально-економічна система, яку будували останні 25 років. Тому що сусідні країни домоглися набагато більше успіхів, ніж ми", - сказав Рева.

Популярні новини зараз

Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Андрій Рева пояснив, що реформи почали вже після того, як Україна стала під загрозою зникнення. Примітно, що в помилках він звинувачує всіх, в тому числі і себе, адже не відокремлює себе від влади.

"Кожен раз заборгованість по виплатах за комунальні послуги зростає тоді, коли зростають тарифи. На жаль, це аксіома. Але якщо ми подивимося на цифри, то ми побачимо що у відсотках зростання боргу менше, ніж зростання тарифів. І внаслідок цього сума боргу все одно зростала. Але в травні заборгованість по виплатах за комунальні послуги зменшилась. тобто монетизація субсидій, яка була проведена в цьому році, і яку критикували, вона дала свої результати", - повідомив міністр.

Раніше повідомлялося, що українці поскаржилися, що держава відняло у них кошти і нарахувало величезні долги за компослуги.

Багато жителі Маріуполя (Донецька обл.) після закінчення опалювального сезону отримали квитанції з боргами. Люди скаржаться, що зникли гроші, які вони економили протягом року.

Нагадаємо, пенсійний фонд показав, скільки виплат отримали українці.

Як повідомляв Знай. ua, Рева раптово "осліп" після питання про платіжках

Також Знай. ua писав, що українцям замість субсидій нарахували борги.