Партія "Батьківщина" представила перших 50 членів списку на дострокові вибори в Верховну Раду. На 15 місце потрапив скандальний голова львівського обласного осередку "Батьківщини", екс-губернатор Тернопільської та Львівської областей Михайло Цимбалюк.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Під час президентської кампанії 2004 року Цимбалюка звинувачували в агітації регіону на підтримку Віктора Януковича. Втім, адмінресурс не допоміг тернопільському губернатору впоратися із завданням, і область проголосувала за майбутнього президента України Віктора Ющенка.

У владу Цимбалюк повернувся після перемоги Януковича на виборах президента України в 2010 році. Спочатку він знову очолив Тернопільську область. А ще через кілька місяців став губернатором Львівської області.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

"Я розумію, що Партія регіонів — це та політична сила, яка дала мені посаду, і я знаю, що залежу від цієї політичної сили", - говорив Цимбалюк виданню Високий замок.

9 травня 2011 року у Львові відбулися сутички та стрілянина на пагорбі Слави. У організації провокацій свободівці звинуватили владу і особисто губернатора Цимбалюка. І прийшли до нього в кабінет вимагати відставки, з чим у підсумку він погодився.

Пізніше з'ясувалося, що обіцянку Цимбалюк не дотримав і продовжив виконувати свої обов'язки.

Каже - не відпустили через підготовку міста до Євро-2012. У теж час, після проведення перевірки на об'єктах будівництва до Євро-2012 було виявлено розкрадання державних коштів на суму 50 млн грн. І винні досі не знайдені.

Але остаточно губернаторську долю Цимбалюка вирішив інцидент, що стався під час відкриття "Арени Львів". Це стало останньою краплею і Янукович звільнив Цимбалюка.

В 2015 році він очолив львівську обласну організацію "Батьківщини".

Нагадаємо, телеведучий каналу "1+1" Сергій Іванов відмовився балотуватися на виборах в Раду від партії "Слуга народу".

Як повідомляв портал Знай.uа, Міхеїл Саакашвілі очолив список своєї партії "Рух нових сил на дострокових виборах до парламенту.

Також портал Знай.uа писав, що 13 червня партія "Слуга народу" опублікувала другу сотню кандидатів у парламент.