Російська Федерація продовжує перебувати під санкціями ЄС через анексію півострова Крим. Посли Європейського Союзу прийняли рішення продовжити санкції ще на один рік.

Відповідні заходи були прийняті в середу, 12 червня, у Брюсселі в рамках засідання Комітету постійних представників (COREPER), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Росія під санкціями з 2014 року

Тепер рішення про санкції проти Росії має бути затверджене Радою ЄС. Очікується, що лідери ЄС ще на шість місяців продовжать економічні санкції проти Росії, насамперед орієнтовані на енергетичний і банківський сектори країни. Це може відбутися в Брюсселі на саміті ЄС 20 червня.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

крим

Такі заходи, вперше запроваджені у 2014 році як відповідь на незаконну анексію Росією українського півострова, включають заборону на ввезення з Криму товарів, якщо вони не мають українських сертифікатів, заборону заходу до Криму круїзних суден, що плавають під прапорами країн-членів ЄС або контролюються державою-членом об’єднання, а також заборону на придбання компаніями з ЄС майна та компаній на окупованій території. Згідно із забороною, товари та технології для секторів транспорту, телекомунікацій та енергетики також не можуть експортуватися кримським компаніям або для використання на півострові

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Мей відповіла Путіну на його "дружбу": такого Росія точно не чекала.

Також "Знай.ua" писав про те, що найбільший жах Путіна показали одним малюнком: світ давно здогадувався.