11 червня 2019 року виповнюється 2 роки з моменту вступу в дію угоди про надання безвізового режиму Україні. За цей час скористалися безвізом більше 3 млн. чоловік. Входження на український ринок авіаперевезень лоукостерів сприяло реалізації бажань мільйонів українців швидко, комфортно і відносно недорого відвідати країни Європейського Союзу. Незважаючи на підтримку уряду авіаперевізники зіткнулися в Україні з численними лоббісстамі - противниками недорогих перельотів для українців.

Про це пише портал "Акценти". Як стало відомо з джерел в профспілці Аеропорту Бориспіль в боротьбі МАУ проти міжнародних лоукостерів Ryanair Wizz Air і національного лоукостера Sky Up можуть задіяти нардепа Сергія Міщенка, який сподівається на переобрання на 98 окрузі, центром в якому є м.Бориспіль з міжнародним аеропортом. Нагадаємо, що відомий український бізнесмен Ігор Коломойський є не лоише одним з кінцевих бенефіціарів найбільшої авіакомпанії країни - "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ), але і ковалем кадрів для партії «Слуга народу».

Нардепа Міщенка пов'язують з впливом на парковки і SkyTaxi Аеропорту «Бориспіль» і у випадку з профспілкою він буде «вирішувати» проблему для МАУ руками профспілок.

Така підтримка гарантує йому висунення по 98 округу маловідомого непрохідного кандидата від «Слуги народу» - Сергія Буніна (у 2015 році обирався депутатом Київської обласної ради від об'єднання «Самопоміч» по Києво - Святошинському районы, його ніхто не знає в Борисполі і на 98 окрузі в цілому) - і забезпечує ефективну відсутність конкуренції від найбільш рейтинговоъ політсили.

Раніше нардеп за інформацією ЗМІ намагався забрати «під себе» 98 округ у «Команди Зе», проте не отримав необхідної підтримки голови «Слуги народу» Дмитра Разумкова, який заявив що в команді не місце старим народним депутатам. У своєму фейсбуці він впевнено називає 98 округ «Мій округ» і складається таке враження що феодал так говорить про свої володіння, не вистачає лиш кріпаків.

Голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко повідомив, що 19 червня 2019 року, почнеться безстроковий страйк працівників хендлінгової компанії ТОВ «Аерохендлінг», яка обслуговує пасажирів у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

За словами Тимошенка, з часу виходу на ринок України Ryanair і потім «переїзду» в Бориспіль авіакомпанії SkyUp обсяги робіт ТОВ «Аерохендлінг» майже подвоїлися, а штат практично не виріс.

Представники профспілки попросили українців з розумінням поставитися до можливих незручностей, з якими вони зіткнуться в аеропорту в період страйку.

Хендлінгова компанія займається обслуговуванням будівлі аеропорту, а також пасажирів і їхнього багажу.

Обслуговування рейсів може займати більше часу. Людям доведеться раніше приїжджати в аеропорт. Не виключені коригування в розкладі вильотів / прильотів "Борисполя".

В результаті такої «багатоходівки» олігархів будуть проблеми у лоукостерорв і можливий відхід з ринку України, закріплення на 98 окрузі скандально відомого нардепа, який побував уже в БЮТ, БПП і зв'язав себе родинними зв'язками з чиновниками-втікачами Януковича, які досі ховаються в Москві.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" вважає заяви частини трудового колективу ТОВ "Аерохендлінг" маніпулятивними.