В Києві відбувся передвиборний з'їзд політичної партії "Слуга народу" Володимира Зеленського. Під час з'їзду українцям представили частину списку партії на позачергові парламентські вибори, а пізніше з'явилися імена першої сотні кандидатів від партії. Десятим номером у списку опинився український борець греко-римського стилю Жан Беленюк.

Після з'їзду партії "Слуга народу" спортсмен вже розповів про свої наміри в політиці.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У нас відбулися деякі зміни, які дають віру в те, що може щось змінитися. Мені надійшла пропозиція і все. Мій напрямок буде – це розвиток спорту", - зазначив Беленюк.

Більше він не бачить політичних сил, які реально набирають молодих в свою команду і не заплямовані якимись корупційними скандалами, політичним минулим і подібними речами.

Популярні новини зараз

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Комунальні зміни жовтня 2024 року: якими будуть квитанції за газ, світло та воду

Залишився лише тиждень: українці зазнають важких змін з 1 жовтня

Школи переходять на новий формат навчання: звикати до змін доведеться усім

Показати ще

"Я спеціально ніде нічого не заповнював, не прагнув потрапити у списки партії. Грубо кажучи, я ще три дні тому не думав про те, що може так статися. Але оскільки я особисто знайомий з Володимиром Олександровичем (Зеленським – Авт.), він зі мною зустрівся і запропонував. Для мене це дуже складний крок, на кону стоїть все: і репутація, і роки тренувань, завойовані медалі. Але він сказав, що мій напрям - це буде розвиток спорту і йому потрібні реальні результати", - сказав спортсмен.

За словами Беленюка, для нього це виклик, тому вирішив піти на це. Ясна річ, що потрібно буде швидко вникати в усі нагальні проблеми, навчатися всьому, чого не вміє.

"Я все-таки діючий спортсмен і ніколи не займався адмініструванням чого-небудь. Керуючись інтересами спортсменів і всього спорту, потрібно спробувати зробити максимум того, що від мене залежить, щоб ця галузь процвітала в нашій країні", - зазначив він.

Жан Беленюк

На питання про те, чи не боїться спортсмен, що політика зіпсує репутацію, чітко відповів, що швидше за все так воно і буде.

"Я ще нікуди не увійшов, не став депутатом, а на мене вже виливаються тонни бруду різними ЗМІ та блогерами. В принципі я оцінював всі ризики і адекватно розумів, що мене чекає", - сказав Беленюк.

Беленюк народився в Києві у 1991 році, його мати — українка, а батько — руандиец. Він виріс на Україні, закінчив школу, займався футболом, баскетболом, карате, українськими народними танцями.

Нагадаємо, що Зеленський терміново підняв у небо літак заради порятунку дітей.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму.

Також Знай.uа писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією.