Через надмірні дощів і зливи цього тижня найбільше потерпіли Закарпатська, Івано-Франківська та Херсонська області. Негода завдала значного лиха домогосподарствам і дорогам. Причиною інцидентів стало різке підвищення рівня води у річках внаслідок надмірної зливи, яка напередодні буквально заливала ці регіони.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заслухав звіти про наслідки жахливих витівок стихії на позачерговому засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Володимир Гройсман пообіцяв регіонам допомогу. Але до того ж закликав місцеву владу теж не стояти осторонь. А допомогти людям вирішити злободенні питання, адже вчора після зливи постраждали сотні мешканців - вода розмила і замулила засаджені овочами території.

Зазначив, що завдяки децентралізії бюджети на місцях зросли у 4 рази. Тому, і ресурси на подолання надзвичайних ситуації мають бути збільшені відповідно.

Читайте Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я просив би всіх в регіонах перше - ще раз проаналізувати свої бюджети з точки зору резервування коштів на ліквідацію надзвичайних ситуацій. Будь ласка працюйте з місцевими радами для того, щоб в плановому режимі збільшити місцеві фонди. Ви сказали про зруйнований будинок і тут я вважаю все, що потрібно допомогти – давайте я готовий допомогти, ДСНС, я би просив скоординуватися с місцевою владою, якщо потрібно сформувати пропозиції", - наголосив прем'єр.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, Українці назвали головних фаворитів на парламент

Як раніше повідомляв "Знай.ua", газові махінації Бойка показали Зеленському, українці в люті

Також "Знай.ua" писав про те, що Гройсману відповіли на його цинічні махінації з тарифами на газ.