Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Петро Порошенко залишив своєму наступнику Володимиру Зеленському у спадок антиросійські закони.

Таку думку він висловив в інтерв'ю РБК. Лавров не вважає, що Росія йде на не вигідні економічно кроки на догоду політичним цілям, як у ситуації з Україною та Венесуелою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Щодо вашого послання про те, що Росія ставить політику вище економіки, – це не зовсім так. Ми поки ще пам'ятаємо вчення Маркса, що "всесильне, тому що воно вірне", що "буття визначає свідомість" і т. д.", – пояснив Лавров.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

"Як можна вважати, що ми на Україні ставимо інтереси політики вища економіки? Зовсім не так. Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною державою з розвиваються народним господарством, як було прийнято говорити", – сказав міністр РФ.

"Але влада у Києві каже, що вона буде душити росіян, причому не просто говорить, а приймає закони – про освіту, про українську мову як державну, відміняє законодавчі акти, що забезпечували права російськомовних і інших національних меншин. До речі, ці права закріплені в Конституції", – зазначив Лавров.

"Захід мовчить з приводу законів, прийнятих Порошенко в період його останньої "судоми" перед тим, як він залишив свій пост. Як і Барак Обама перед приходом Дональда Трампа, він вирішив "по повній" нашкодити своєму наступнику", – впевнений політик Кремля.

"Серія законів, яка, мабуть, з розрахунку Порошенко, повинна загнати нову адміністрацію в Києві в кут і не випускати її з антиросійського полону" – припустив Лавров.

Нагадаємо, Лавров закликав Зеленського провести переговори "по-християнськи" і обміняти "всіх на всіх" на окупованому Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лавров висунув Україні умови, у разі виконання яких відбудуться переговори президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Також портал Знай.uа писав, у раді безпеки ООН відмовилися задовольнити вимоги Росії щодо прийнятого в Україні закону про українську мову.