За відставку голови Служби безпеки України Василя Грицака проголосували лише 78 депутатів, а це означає, що Верховна Рада не підтримала його звільнення.

Василь Грицак

За словами Сергія Власенка від "Батьківщини", їхня фракція підтримує звільнення силовика.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Водночас, Олег Ляшко підкреслив, що Зеленський поки не вніс нову кандидатуру на посаду Грицака, та заявив, що президент "вже призначив голову СБУ", свого друга дитинства Івана Баканова, та дав йому звання лейтенанта.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Олег Ляшко

Лідер "Радикальної партії" звернувся до правоохоронних органів з проханням розслідувати "незаконні призначення" Баканова та очільника Адміністрації президента Андрій Богдана.

На думку представника "БПП" Олега Барна, президент має право вносити кадрові подання, проте він не повинен забувати про "відповідальність за державу і народ".

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заступився за очільника СБУ, сказавши, що "особисто Грицак виходив за лінію розмежування і особисто визволяв українських політв’язнів".

Андрій Парубій

Варто зазначити, що сам глава Служби безпеки на засіданні ВР не з'явився.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за лічені дні до втрати повноважень президента Петро Порошенко присвоїв голові Служби безпеки України Василю Грицаку високе звання та нагородив орденом.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.