Президент України Володимир Зеленський провів нараду з членами РНБО, яке було присвячене енергетичної безпеки.

Про це повідомляють ЗМІ.

Під час засідання Володимир Зеленський нагадав, що кілька днів тому він особисто відвідав шахту "Лісова" у Львівській області, де загинули два гірника. Крім того він висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

"Два роки тому загинули 8 гірників на шахті" Степова "ДП" Львіввугілля ". Нещодавно загинули 17 шахтарів на шахті" Східкарбон "у Луганську. Це все наші люди. Проблеми у вугільній галузі мають спільне коріння, де б вони не виникали", - підкреслив президент.

засідання РНБО

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Крім того Зеленський зазначив, що за останній тиждень він двічі відвідав місця, де найбільше гинуть українці. Відомо, що свої перші візити у якості президента Зеленський зробив на фронт до українських військових і на Львівщину, де загинули шахтарі.

"Якщо на фронті вбивають кулі та снаряди, то в тилу - безвідповідальність, безгосподарність і корупція", - підкреслив Володимир Зеленський.

Зеленський підкреслив, що протягом останніх років видобуток вугілля на державних підприємствах зменшився майже на половину і українська економіка критично залежить від імпорту енергоносіїв, і дуже мало зроблено для їх отримання з різних джерел.

"Не дивлячись на райдужні заяви, видобуток газу не росте. Завтра - літо, але зима близько. І вже слід готуватися до опалювального сезону", - підкреслив президент.

Нагадаємо, учень чорноморської загальноосвітньої школи №3, Михайло Хмелевський офіційно, але по-дитячому звернувся до Президента України.

Як повідомляв "Знай.ua", у Львівську область на зустріч з рідними загиблих на шахті "Лісова" гірників приїхав Володимир Зеленський. Президент вступив у словесну перепалку з журналісткою телеканалу "Прямий", бо не стримав емоцій.

Також "Знай.ua" писав, що відома блогер Ліза Богуцька поділилася думками про те, як не рівноцінно відносяться до Порошенка і Зеленського. Адже всі огріхи Петра Олексійовича для певної частини населення як-ніби зникли, зате шаурма від Зеленського стала справжнім приводом майже для лінчування.