Місцеві та прибулі з усієї області вимагають припинити нападки на Понінківську картонно-паперову фабрику – останнє працююче підприємство депресивного регіону.

Митингарі стверджують, що чиновники вже четвертий рік шукають привід закрити підприємство, звинувачуючи його, начебто у нехтуванні екологічними нормами. Екологи та керівництво Понінківської фабрики також не розуміють причини нападок та наголошують на дотриманні підприємством всіх екологічних стандартів.

«Ось висновки незалежної експертизи, Національної академії наук України. І вода в річках Хомора та Случ і питна вода у Новород-Волинську відповідає всім нормам! 8-го числа був відбір проб, 15-го результати аналізу! Але чомусь 16-го за поданням Володимира Литвина ухвалюють постанову про подолання наслідків забруднення річок, звинувачуючи комбінат! І це незважаючи на аналізи вищого екологічного органу! Тож яка мета цієї дезінформації? Навіщо старі політики обманюють людей, доводячи підприємство до банкрутства?», – заявив на мітингу директор Понінківської картонно-паперової фабрики Сергій Володимирович Прудкий.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Директор розповів про брудну інформаційну кампанію проти Понінківської фабрики. Адже фабрику постійно звинувачують у тому, чого вона просто фізично не здатна зробити.

«Понінківська фабрика не використовує шкідливих речовин, і це підтверджують численні перевірки та сертифікат для упаковки харчової продукції. Більше того, у технологічному процесі використовується Крофта-система утримування волокна. Грубо кажучи, в скидах підприємства тільки крохмаль і волокно яке ніяк не шкодить водоймам», – додав Сергій Прудкий.

Одним із найактивніших критиків підприємства називають Володимира Литвина – політика, скандально відомого ще із часів Леоніда Кучми. За попередніми даними, його донька має власне підприємство в сусідній області. Після звернень політика Понінківську картонно-паперову фабрику активно звинувачують у ЗМІ та соцмережах. Тим не менш, правоохоронні органи не бачать у цьому ознак лобіювання чи перевищення службових повноважень.

Нагадаємо, Понінківська картонно-паперова фабрика виграла 4 суди та пройшла 25 екологічних перевірок, кожна з яких, підтвердила дотримання фабрикою всіх екологічних норм. На фабриці працює близько 1500 людей, вона забезпечує селище Понінка електроенергією та очисними спорудами. Тим не менш Житомирська облрада звернулася до Президента України із вимогою зупинити роботу Понінківської картонно-паперової фабрики. Підставою для звернення став проект постанови «Про подолання негативних наслідків екологічної ситуації в басейні річок Хомора та Случ на окремих територіях Хмельницької та Житомирської областей» від 16 травня за поданням Володимира Литвина.