Президент України Володимир Зеленський привітав українських миротворців з їхнім професійним святом.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Вітаю членів українських миротворчих місій з Міжнародним днем миротворця. За роки незалежності українські військові взяли участь у всіх важливих місіях із встановлення миру. Досвід багатьох наших миротворців став надважливим у той час, коли довелося захищати мир у власній країні", - йдеться у заяві Зеленського.

Володимир Зеленський підкреслив, що українські військові виконуватимуть в майбутньому лише миротворчі місії. Шостий президент України заявив, що твердо вірить у це.

Популярні новини зараз

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Володимир Зеленський: біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика

"Ми пам’ятаємо тих синів і дочок України, які загинули, рятуючи мирне населення у своїй державі та за кордоном. Україна завжди прагнула миру та безпеки для свого народу й усіх народів планети. Я твердо вірю, що настане той день, коли українські військові знову виконуватимуть лише миротворчі місії", - додав президент.

29 травня традиційно відзначають міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй.День проголошений рішенням Генеральної асамблеї ООН від 11 грудня 2002 року. Саме цього дня в 1948 році Рада безпеки ООН заснувала першу місію з підтримки миру.

Нагадаємо, що Зеленський несподівано змінив свою команду: з'явилися нові радник і заступник глави АП.

Як повідомляв Знай.uа, оскільки в Україні скоротилася кількість населення, було б доцільно переглянути й кількість народних депутатів, які засідають у Верховній Раді. З такою заявою виступив представник президента Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук.

Також портал Знай.uа писав, новий вихід Олени Зеленської викликав бурхливе захоплення в українців: Меланія Трамп без пафосу і офіціозу.