Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в перевірених деклараціях нардепів невідповідності на суму 8,5 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НАПК.

Поки що в НАПК перевірили лише 110 декларацій, які подали 72 депутати за 2017-2019 роки. У 77 деклараціях знайшли грубі порушення і подання недостовірної інформації на суму 8,5 млрд грн.

Повідомляється, що результати перевірок відправили в НАБУ, де почали розслідування.

За інформацією, найбільше невідповідностей виявили в деклараціях депутатів «Народного фронту». Сума таких порушень склала 8,08 млрд грн.

Позафракційні депутати «помилилися» в деклараціях на 265 млн грн, депутати фракції «Відродження» — 41,9 млн грн, «Опозиційного блоку» — 50,9 млн грн, «БПП» — 9,8 млн грн, «Самопомочі» — 1,8 млн грн, групи «Воля народу» — 6,55 млн грн. Крім того, два депутата «Радикальної партії» потрапили на 1,8 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

При цьому НАПК не перевіряло декларації депутатів «Батьківщини». Більше всього було перевірено декларацій позафракційних депутатів.

Нагадаємо, що ситуація з невиплатою зарплат у Києві різко погіршилася в порівнянні з попереднім місяцем.

Як повідомляв портал Знай.uа, дружина керівника секретаріату Радикальної партії Олексія Кочармина Марина продала квартиру в Євпаторії.

Також портал Знай.uа писав, що в мережі викрили ще одного "справжнього патріота" від БПП.