Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у президента Володимира Зеленського є три дні для внесення до парламенту закону про імпічмент.

Андрій Парубій

Про це він розповів у понеділок, 27 травня, передає РБК-Україна.

Парубій зазначив, що депутати розглядають законопроект про тимчасові слідчі комісії, в рамках якого обумовлюється норма про імпічмент. Він анонсував, що у середу, 29 травня, документ розглядатимуть у відповідному комітеті.

Верховна Рада

Популярні новини зараз

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

"Я хочу відзначити, що у президента є ще три дні. Ми даємо три дні на те, щоб була внесена його версія. Якщо ж вона внесена не буде, ми почнемо розгляд у другому читанні депутатського законопроекту", - заявив Парубій.

Раніше заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що законопроект про імпічмент глави держави і про зняття недоторканності з народних депутатів уже готовий до внесення в парламент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів напередодні пленарного тижня у понеділок, 27 травня.

Президент України Володимир Зеленський

Відповідну публікацію він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Зеленський закликав народних депутатів у наступні два місяці не використовувати парламентську трибуну для особистого піару, а також не перетворювати Раду майданчик для виборчих кампаній.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Адміністрації Володимира Зеленського прокоментували петицію про відставку глави держави, зареєстровану на його офіційному сайті.

Володимир Зеленський

Відповідний коментар глава АП Андрій Богдан озвучив у ефірі "Право на владу" на 1+1.

Він заявив, що петиція про відставку Володимира Зеленського була розцінена в Адміністрації президента як жарт.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.