У мережі активно обговорювали неоднозначне привітання президента Володимира Зеленського з Днем Києва.

"Є те, що робить Київ Києвом. Це запах квітучих лип і шаурми біля метро, це суботня тиша ранкового Подолу і невтомний гул проспекту Перемоги", – написав глава держави у Facebook.

Багато українських журналістів прокоментували в мережі порівняння Зеленського Києва з шаурмою.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

"Власне, через запах біля метро у столиці й особливі відносини з тими, хто приїхав її підкорювати, вибачте", – написав у Facebook журналіст Сергій Щербина.

"Шаурма, як тест, за яким можна визначити: 1) місто народження; 2) район проживання; 3) наявність автомобіля; 4) відомих друзів у ФБ; 5) політичні погляди", – зазначила журналіст Оксана Богданова.

Політик Сергій Лещенко на своїй сторінці у соцмережі також зазначив, що нічого поганого в шаурмі немає.

"У кожного свій Київ, ось труба під Майданом чи розбита в мотлох вулиця Кирилівська – це теж обличчя міста, не будемо про сумне. Я взагалі не врубався, а що не так із шаурмою? Шаурма, донер, кебаб, фалафель – супер їжа! Я вперше спробував у 2003 році, в Страсбурзі на вуличці від вокзалу в старому місті, коли приїхав на сесію ПАРЄ як журналіст. Відтоді обожнюю шаурму, точніше – її різновид юфка, тобто не в булці, а в тонкому тісті. Овочі та м'ясо, ситно і дешево. Шаурма – один із символів Берліна. Шаурма – це ознака мультикультурності, для якої німці придумали термін "мульти-культи". Давайте не жити стереотипами. Київ – це не місто з листівок або банальних фотографій, якими заклеєне метро. Це в тому числі і шаурма. А турбуватися давайте краще будемо про те, куди поділися каштани з Хрещатика, коли буде гілка підземки на Виноградар і чому щороку влітку зникає гаряча вода", – написав він у Facebook.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського вперше розповіли про нові тарифи.

Також Знай.ua писав, що пост Зеленського про Київі викликав запеклі суперечки.