Президент України Володимир Зеленський закликає Міністерство внутрішніх справ не приймати заходи проти політичних протестувальників, які не порушують правопорядок.

Про це Зеленський повідомив на своїй сторінці в Facebook, передають Акценти.

"З'ясував ситуацію про нібито затримання хлопця і дівчини, які влаштували протест проти мене в Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м'якше. У поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не приймати заходи проти політичних протестуючих, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюсь", - написав Зеленський в соцмережі.

Варто відзначити, що перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко готувала запит в Нацполіцію через затримання в Рівному двох активістів, які вийшли на пікет за імпічмент президента Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз

Нові правила для українців 60+: як збільшити пенсію в кілька разів

Поки країна воює, син голови Одеського ТЦК Юрія Пуйка відпочиває в Туреччині та отримує пенсію "заднім" числом

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

"У Рівному затримали і затягли в міліцію двох неповнолітніх за одиночний пікет з плакатом про "імпічмент". Нагадаю, 5 попередніх років Банкову, ВР, КМ, обладміністрації чи не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидали іграшковими свинями, і це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися мітингувальники, це була демократія. Всіх цих мітингувальників проти "бариг" не чіпали", - обурилася Ірина Геращенко.

Геращенко зазначила, що за одиночний пікет і плакат затримували тільки рух "Відсіч".

Відомо, що в поліції Рівненській області повідомили, що затриманими були 20-річний чоловік і 16-річна дівчина.

"В районі обіду до нас звернулися громадяни про те, що двоє осіб здійснюють мітинг на Майдані Незалежності з метою дискредитації президента України Володимира Зеленського. Під час перевірки інформації було виявлено одна неповнолітня дівчина 16 років і 20-річний хлопець, у яких були чотири плакати, ними ж намальовані. Ці громадяни були запрошені в Рівненський відділ поліції".

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua у Зеленського вперше розповіли про нові тарифи.

Також Знай.иа писав, що пост Зеленського про Київі викликав запеклі суперечки.