У кабінетах високопосадовців почалися кадрові зачистки, добровільні звільнення та призначення нових людей на посади. Ще 21 травня ввечері президент України Володимир Зеленський зробив низку призначень на посади.

Зокрема, представив нове керівництво Адміністрації президента. Її главою став юрист Андрій Богдан, він за кілька годин в ефірі каналу "112 Україна" розповів деталі про кадрові призначення.

Політик відмовився називати потенційних кандидатів на посади міністра закордонних справ, міністра оборони та генерального прокурора. Все тому, що Зеленський займається активними переговорами і про призначення стане відомо з офіційних указів. Очікується, що деталі стануть відомими у середу, 22 травня. Як відомо, саме сьогодні має відбутися позачергове засідання Верховної Ради.

Примітно, що Богдан прокоментував заяву чинного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про бажання піти з посади після засідання уряду 23 травня.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"Ми розуміємо, що є бажання у старих посадовців, які ментально старі, а не за віком, максимально скинути можливі проблеми на президента Зеленського. Причому, в перші ж дні. Проте хочу засмутити пана прем’єр-міністра – ніхто плакати не буде, якщо він таки внесе таке подання. Кінець історії України не станеться", - сказав Андрій Богдан.

Адміністрація президента України

За словами політика, в Україні, як і в будь-якій державі існує принцип безкінечності влади. Влада, той чи інший орган, працює, поки не буде призначено новий склад.

"Тому не проблема – нехай іде. Буде виконувати обов’язки перший віце-прем’єр. Будуть виконувачі обов’язків міністрів. В історії України це було багато разів. Жодного колапсу не станеться. І можливо, це буде одне з найбільш правильних рішень пана прем’єр-міністра, якщо він таки зробить - публічне самознищення", - сказав Богдан.

Нагадаємо, що Андрій Богдан є радником Зеленського з юридичних питань.

Також Знай.ua писав, Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації.