НБУ та націоналізований ПриватБанк виграли суди в олігарха Коломойського та пов’язаних з ним компаній, через які вони хотіли зняти з себе зобов’язання по кредитах рефінансування.

Як стало відомо, Національний банк України і ПриватБанк виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу (НФЗ) і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов’язань на суми 2,6 млрд грн і 143 млн грн відповідно, по рефінансуванню, що НБУ видав ПриватБанку. Про це інформує видання "Новое Время".

"14 травня 2019 року Велика Палата Верховного Суду поставила крапку у справах №№ 910/16 744/17, 910/16 979/17 за позовами майнових поручителів, пов’язаних з колишніми власниками ПриватБанку, за кредитами рефінансування, до НБУ та ПриватБанку про зобов’язання регулятора списати кошти з кореспондентських рахунків банку на погашення заборгованості за рефінансуванням та зобов’язання ПриватБанку погасити заборгованість перед НБУ, — повідомили юристи НБУ.

У той же час Тровелко Холдінгз Лімітед в якості забезпечення боргів ПриватБанку по рефінансуванню передало в іпотеку для НБУ нерухомість вартістю 143,3 млн грн.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Варто зазначити, що всього було подано близько 30 позовів, метою яких було звільнення від відповідальності не лише юридичних осіб, пов’язаних із колишніми власниками банку, що передали належне їм майно у заставу Нацбанку, а й фінансового поручителя — Ігоря Коломойського. Ці справи розглядалися судами всіх інстанцій починаючи з 2017 року.

Нагадаємо, Коломойський прилетів до Києва: компанію йому склав співвласник "95-го кварталу".

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський назвав головну причину повернення в Україну

Також Знай.ua писав, Коломойський шантажем домагається від Зеленського призначення люстрированного Богдана главою АП.