Президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України. І призначив на цю посаду Руслана Хомчака. Про це повідомляє telegram-канал Klymenko Time.

Повідомляється, що Руслан Хомчак в армії - "людина не нова". Він - перший заступник командувача Сухопутними військами України з 2016 року, генерал-лейтенант, командир оперативного командування "Південь", учасник війни на Донбасі.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що у вівторок, 21 травня міністр оборони України Степан Полторак вранці приїхав в Адміністрацію президента України для зустрічі з Володимиром Зеленським.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Показати ще

За інформацією ЗМІ, главу Міноборони терміново викликав президент України Володимир Зеленський.

Як відомо, Степан Полторак напередодні написав рапорт про свою відставку, а сьогодні він прийшов в Адміністрацію президента України на зустріч з Володимиром Зеленським:

"Викликав президент України", — відповів Міністр Оборони на питання репортерів про те, чому він сьогодні прийшов в Адміністрацію Президента.

Степан Полторак також пояснив журналістам своє рішення про відставку і заявив, що не залишить керівництво ЗС України відразу.

Також ми писали, що у день інавгурації президента України Володимира Зеленського 20 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман офіційно заявив, що йде у відставку. Про це стало відомо на екстреному брифінгу Кабінету міністрів.

"Я прийняв рішення подати у відставку відразу після проведення в середу чергового засідання уряду. За три роки роботи нашого уряду мені абсолютно не соромно", - сказав Гройсман.

Також він додав, що планує і далі працювати в парламенті.

Нагадаємо, що найближчим часом мають відбутися консультації президента України Володимира Зеленського з фракціями, будуть обговорювати питання щодо дострокового розпуску парламенту.

Як повідомляв портал Знай.uа генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраному президенту України Володимира Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій не на жарт розлютив українців поведінкою під час інавгурації президента Володимира Зеленського - після завершення промови гаранта Парубій зазначив, що це "було весело".