Російський опозиціонер Михайло Ходорковський прокоментував церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського та дав прогноз щодо майбутніх п'яти років слуги народу у кріслі гаранта.

Інавгурація Володимира Зеленського

Відповідною публікацією політик поділився на своїй сторінці у Facebook.

Ходорковський підкреслив, що його дуже вразила мова президента України Володимира Зеленського після інавгурації, адже він "не соромився говорити російською".

Михайло Ходорковський

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

"Два рази дивився виступ президента Зеленського... Перший раз – просто отетерів. Подивився через кілька годин знову. І знову! Такого в моєму житті не було. А я бачив президента Росії Бориса Єльцина в кращі роки", – заявив він.

На думку опозиціонера, посада президента передбачає вміння словами сублімувати волю нації, знайти компроміс і надихнути людей.

"Інше має зробити і зробить саме суспільство, якщо президент не деморалізує це саме суспільство прикладами корупції і беззаконня, як це сталося в Росії. Перед виборами деякі в Україну говорили, як ми, в Росії: "Хто, якщо не...", 73% сказали – "нехай спробує..." і мені здається, вони не помилилися", – вважає Ходорковський.

Політик підкреслив, що президенту Зеленському і українському суспільству належить вирішити багато проблем, які повисли "каменем на шиї після старої влади".

"Українцям зараз складно, але тепер я впевнений – вони зможуть. А ми, в ім'я нашої спільної пам'яті, повинні, просто зобов'язані допомогти. Або вже принаймні не дати їм перешкодити", – резюмував Ходорковський.

Нагадаємо, юрист Михайло Шнайдер поділився думками стосовно інавгурації шостого президента Володимира Зеленського та передбачив майбутнє України після закінчення п'яти років "по-новому".

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.