У понеділок, 20 травня, Володимир Зеленський приніс приніс присягу народу України і став повноправним президентом держави. У той же день він підписав свій перший указ, передає Politeka.

Відповідний документ №300/2019 вже розміщений на сайті президента.

"У зв'язку з набранням 20 травня 2019 на пост Президента України, відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України беру на себе з цього дня повноваження Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України", - пояснюється на сайті.

Відразу після урочистої інавгурації новообраний президент з трибуни Верховної Ради заявив про доленосне рішення. Він повідомив про розпуск Верховної Ради.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Зеленський вирішив підписати указ, що передбачає розпуск Верховної Ради і призначив позачергові парламентські вибори. Згідно з указом глави держави, позачергові парламентські вибори призначені на 14 липня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що Україна може утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко. За його словами, Україна в короткостроковій перспективі зможе обійтися без чергового траншу МВФ, однак у довгостроковій перспективі країні необхідно продовжувати співпрацю з МВФ.

"Щоб покрити виплати за борговими облігаціями, у нас є резерви Єдиного казначейського рахунку та "подушка безпеки" у вигляді більш 20 млрд доларів золотовалютних резервів. Україна зараз не може вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вони дорогі для нас - доведеться платити близько 10% річних ", - сказав Устенко інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, биография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відразу після інавгурації взявся за Путіна.

Знай. ua писав, що у Зеленського заявили, що Україна може обійтися без траншу МВФ.