У день інавгурації президента України Володимира Зеленського 20 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман офіційно заявив, що йде у відставку. Про це стало відомо на екстреному брифінгу Кабінету міністрів.

"Я прийняв рішення подати у відставку відразу після проведення в середу чергового засідання уряду. За три роки роботи нашого уряду мені абсолютно не соромно", - сказав Гройсман.

Також він додав, що планує і далі працювати в парламенті.

"У новому парламенті я разом зі своїми однодумцями сформуємо професійну команду, яка буде служити державі і зробить Україну успішною", - сказав Гройсман.

Раніше повідомлялося про те, що шостий президент України Володимир Зеленський звернувся до українців під час церемонії інавгурації. Потужне звернення нового глави держави почули мільйони людей як в Україні, так і по всьому світу.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Тільки що не тільки я приймав присягу. Кожен з нас поклав руку на Конституцію, і кожен з нас присягнув на вірність Україні. Уявіть собі гучні заголовки: "Президент не платить податки", "Президент напідпитку промчав на червоне світло", "Президент потихеньку краде, бо всі так роблять". Ви згодні, що це ганьба? Ось чому. Ось, що я маю на увазі, коли кажу, що кожен з нас — президент. Від сьогодні кожен з нас несе відповідальність за Україну, яку ми залишаємо своїм дітям. Кожен з нас на своєму місці зможе зробити все для розвитку України", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо, що найближчим часом мають відбутися консультації президента України Володимира Зеленського з фракціями, будуть обговорювати питання щодо дострокового розпуску парламенту.

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.

Також портал Знай.uа писав, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій не на жарт розлютив українців поведінкою під час інавгурації президента Володимира Зеленського - після завершення промови гаранта Парубій зазначив, що це "було весело".