Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков розповів, чи вітатиме той Володимира Зеленського зі вступом на посаду президента України.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

"Путін буде вітати президента Зеленського з першими успіхами в справі врегулювання внутрішнього конфлікту на південному сході України. І з першими успіхами у справі нормалізації російсько-українських відносин", - заявив Пєсков.

Володимир Путін та Дмитро Пєсков

Під час своєї промови на інавгурації Володимир Зеленський заявив, що готовий на все, аби повернути Донбас та Крим Україні. Шостий президент додав, що позбудеться своєї посади заради миру в Україні. Дмитро Пєсков також прокоментував цю заву.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Що стосується приналежності Криму, то тут, як ми неодноразово говорили, в цілому, такого питання не існує й існувати не може. Це один з регіонів РФ. Що стосується південного сходу, Донбасу, це внутрішня українська проблема, яку може і повинен вирішити президент України, ґрунтуючись, перш за все, на чіткому плані, викладеному в мінських домовленостях", - резюмував прес-секретар президента РФ.

Зазначимо, що Володимир Зеленський звернувся до жителів Донбасу російською мовою. Він назвав своїм першим завданням на посаді президента України припинення вогню на Сході.

"Наше найперше завдання – це припинення вогню на Донбасі. Мене часто питали, на що ви готові заради припинення вогню. Дивне питання. А на що готові і ви, українці, заради життя близьких вам людей? Задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все", - наголосив він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський отримав приємний привіт від Європи: висловлюємо повну підтримку.

Як повідомляв "Знай.uа", Романенко дав цінну пораду Зеленському перед інавгурацією: "Повинен пам'ятати".

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.