У неділю, 19 травня, в Києві відбулася закрита репетиція інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Репетиція інавгурації Володимира Зеленського

Про це повідомляє канал 112 та публікує фото з "генерального прогону" церемонії.

У повідомленні уточнюють, що перша частина генеральної репетиції відбулася без самого Зеленського - його заміняв статист.

Новообраний президент прибув до будівлі Верховної Ради ввечері у компанії двох соратників. На репетиції були присутні військові, також військовий оркестр зіграв свою партію.

Популярні новини зараз

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Периметр охороняли агенти спецслужб, загони поліції та Нацгвардія.

Судячи з фото, Володимир Зеленський - сама серйозність і зосередженість.

На репетиції також були присутні лідер партії "Слуга народу" Іван Баканов, представник оргкомітету з інавгурації президента Кирило Тимошенко і радник нового президента Андрій Богдан.

Варто нагадати, що Верховна рада України в ході засідання 16 травня підтримала проект постанови, яким пропонувалося провести інавгурацію новообраного президента 20 травня о 10:00.

Всього в Раді було зареєстровано вісім постанов про інавгурацію Зеленського з датами 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня. Разом з тим, постанови про інавгурацію 28 травня та 1 червня були відкликані. І в ході голосування Рада підтримала проект постанови №10270-2 - 20 травня о 10:00, яку підтримали 315 нардепів.

Відзначимо, сам Зеленський закликав Раду провести інавгурацію 19 травня. Відповідне відеозвернення до парламенту він записав 10 травня.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.