Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного Президента України Володимира Зеленського. Він написав листа, висловивши підтримку мирному врегулюванню на сході України і запевнив у підтримці ООН України.

Про це йдеться у копії листа від 13 травня, яка є у розпорядженні українських журналістів, акредитованих при ООН.

"Хочу висловити мої щирі привітання і найкращі побажання у зв’язку з Вашим обранням на посаду Президента України", - сказано у документі.

Генсек ООН написав, що впевнений, за президентства Зеленського Україна і надалі матиме "відмінні стосунки" з ООН. За словами європейського політика, Координатор системи ООН в Україні, як і вся місцева команда організації, всебічно підтримуваьтмуть у втіленні Україною цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, а також сприяти проведенню реформ.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

"Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН надзвичайно важливих зусиль Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи у Мінську та Організації з безпеки та співробітництва у Європі у вирішенні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля у дусі конструктивного діалогу, маючи на меті втілення Мінських домовленостей", - додав він.

Генсек підкреслив, що ООН віддана суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів.

"Бажаю Вам всіляких успіхів у виконанні покладених на вас зобов’язань та запевняю, що ООН готове Вас у цьому підтримувати", - зазначив генсек ООН.

Нагадаємо, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готовий проект розпуску Верховної ради

Також Знай.ua писав, Зеленський викликав Луценка на килим.