П'ятий президент України Петро Порошенко озвучив шість стратегічних настанов для лідера президентських виборів в Україні Володимира Зеленського.

Петро Порошенко в ході святкування Дня Європи в Києві озвучив пункти, які допоможуть Володимиру Зеленському у веденні зовнішньої політики, передають Українські Новини.

"Що б я хотів сказати тим, хто вже післязавтра буде втілювати в життя державну стратегію, здійснювати зовнішню політику. По-перше, бережіть довіру і солідарність Європейського Союзу і України", - заявив Порошенко.

По-друге, він радить Зеленському зміцнювати міжнародну коаліцію на підтримку України, по-третє — посилювати санкційний тиск на Росію, по-четверте — продовжувати ефективно втілювати Угода про асоціацію з ЄС.

По-п'яте, Порошенко закликає посилювати секторальну співпрацю з Євросоюзом у митному, цифровому, енергетичному та Шенгенському секторах.

Остання порада стосується того, що новий Президент повинен забезпечити подачу Україною у 2023 році заявки на членство в ЄС.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Нагадаємо, через 24 дні після того, як Порошенко програв вибори, гарант почав призначати і звільняти кадри.

21 квітня Петро Порошенко розгромно програв президентські вибори. Але в останні кілька тижнів до інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського він часу даремно не витрачав.

22 квітня Петро Порошенко прийняв рішення про призначення 86 суддів в різні відомства. За 24 дні гарант підписав 57 укази, 42 з яких виявилися "кадровими".

Всього ж 188 осіб отримали нові посади, 94% з яких є суддями.

Наприклад, "указна" активність Порошенка в останні три тижні всього на 25-30% вище, ніж середній показник підписаних указів за його каденцію.

При всьому цьому, Порошенко ще й відзначився скромністю: колишні глави держави були більш активними. В останні миті президентства найбільше указів було підписано Кучмою і Ющенком – 175 і 179. У Кравчука було трохи скромніше – всього 75. Найменше відзначився Янукович – 33.

Нагадаємо, Дружина Порошенка дала важливу пораду Олені Зеленській.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Посли G7 закликали Порошенка "здати булаву" Зеленському.

Також "Знай.ua" писав про те, що Шустер різко охарактеризував Порошенка.