У середу, 15 травня, посли країн "Великої сімки" зустрілися з чинном гарантом Петром Порошенком і закликали його передати владу новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Петро Порошенко та Володимир Зеленський

Відповідну публікацію оприлюднили на сторінці
французького представництва "Великої сімки" у Twitter.
Детальні подробиці зустрічі дипломати не повідомили. Відомо тільки те, що посли обмінялися думками з Порошенком про прогрес, який був досягнутий у період його каденції, і про ті реформи, які потрібно провести.

Петро Порошенко

"Посли G7 закликали до плавної передачі влади, що дозволить Україні продовжити обраний нею шлях реформ", - підкреслили у повідомленні.

Варто нагадати, що комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх розглянути в парламенті у четвер, 16 травня, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

Присяга нового президента різними постановами пропонується на 17, 19, 26 і 28 травня, остаточне рішення - за парламентом.

Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію та вимагає призначити її на неділю, 19 травня.

Верховна Рада

Про це повідомляє РБК-Україна.

У команді слуги народу впевнені, що чинний гарант Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що Петро Порошенко в останні дні свого чинного президентстванамагається узурпувати владу.