Радник Зеленського з питань банківської діяльності Вікторія Страхова сказала, що ПриватБанк вже неможливо повернути колишнім власникам. Навіть якщо суд прийме остаточне рішення про те, що націоналізація була незаконною. При цьому кращий варіант в ситуації, що склалася – "домовитися" з екс-власником Ігорем Коломойським і списати кредити пов'язані з ним на суму як мінімум $2 млрд.

Таку заяву в ефірі Bihus.info озвучила радник Зеленського. У 2017-му, вже після націоналізації, вона працювала корпоративним секретарем Приватбанку, передає "Обозреватель".

"Я б йшла за іншим сценарієм. Мирова угода, консенсус. ПриватБанк залишається державним, Ігор Валерійович (Коломойський. – Ред.) отримує $2 млрд, але вони йому фактично не йдуть, а зараховуються в рахунок погашення кредитів пов'язаних компаній", – запропонувала Страхова.

Експерт переконана, якщо Коломойський виграє всі суди і банк повернеться у його власність, після цього держава відкличе близько 140 млрд грн, які вклали в банк в рамках докапіталізації. Відразу після цього НБУ отримає можливість ліквідувати ПриватБанк через недостатність капіталу.

Для Ігоря Коломойського, вважає Страхова, повернути собі банк і докапіталізувати його буде дуже дорого. Тому, як заявила експерт, “фарш повернути назад не вийде”.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Нагадаємо, Путін смачно поцілувався на камеру: "З маленьких хлопчиків на бабусь вирішив перейти".

Як повідомляв Знай.uа дочка чиновника Міноборони оскандалилася на День Перемоги: "Що буде далі? Задоволення природних потреб?".

Знай.uа писав, Путіна підняли на сміх в День Перемоги 9 травня: карлик-ізгой.