Для того, щоб зупинити видачу паспортів країни-агресора на тимчасово окупованій території Донбасу, потрібно введення масштабних санкцій у відношенні Російської Федерації у вигляді системної відповіді. Про це стало відомо зі слів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, які він озвучив на брифінгу, який відбувся в ефірі "112 Україна".

Павло Клімкін

Клімкін зазначив,що видача російських документів на тимчасово окупованій території нашої країни є зрадою. Міністр заявив: "В цей раз якимись формальними санкціями, персональними вже нічого не повинно закінчитися. Це точно буде те, що у нас називається "зрада". Якщо ми 10, 20, 50 осіб поставимо під санкції - це не відповідь. Я сьогодні сказав, що це мега-проблема для нас, для нашої національної безпеки. Причому не тільки окупованої території".

Клімкін приступив до обговорення ситуації, що склалася з міністрами закордонних справ країн Європейського союзу. Він зазначив, що деякі з них цю думку не підтримують, але більшість, в той же час "починають замислюватися".

Павло Клімкін

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив про те, що, якщо Рада Європи піде на поводу у деяких її членів і прийме рішення про зниження санкційного тиску на Росію, це "вб'є" мінський процес.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Клімкін розповів, що до нього надходить величезна кількість питань щодо рішення спростити процедуру надання російських паспортів громадянам України на окупованій частині Донбасу. Він зазначив, що ніякого подвійного громадянства з Російською Федерацією як країною-агресором в Україні бути не може.

Також "Знай.uа" писав, що стали відомі імена тих, хто може зайняти посаду глави українського МЗС після інавгурації обраного президента Володимира Зеленського. Зокрема, Павла Клімкіна може замінити або посол України в Австрії Олександр Щерба, або директор Дипломатичної академії при МЗС Сергій Корсунський.