Представники команди новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що ПриватБанк неможливо повністю денаціоналізувати.

Про це розповів радник Зеленського з економічних питань Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню LIGA.net.

Він нагадав, що київський суд задовольнив позов колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського та визнав його націоналізацію незаконною. Однак Данилюк також додав, що на практиці рішення суду майже неможливо втілити в життя.

"Суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Навіть якщо припустити, що суди вищих інстанцій це рішення підтримають, його неможливо буде виконати. Немає практичного способу зробити повну реституцію "ПриватБанку" і повернути його попереднім власникам", - зазначив Данилюк.

Олександр Данилюк

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

За його словами, в разі реституції держава забирає свій внесок в розмірі понад 155 млрд гривень, внаслідок чого капітал банку відразу зменшується на цю суму. Тоді ПриватБанк не буде відповідати вимогам Нацбанку та його виведуть з ринку.

"Очевидно, варіант з поверненням неможливий з практичної точки зору .... тому вибрали варіант компенсації", - зазначив радник Зеленського.

ПриватБанк

Данилюк також додав, що "остаточне рішення - за судами". При цьому він підкреслив важливість того, щоб "як мінімум у Верховному суді, де буде прийматися остаточне рішення, не було суддів з підмоченою репутацією". На думку Данилюка, за можливе рішення по компенсації колишнім власникам або повернення ПриватБанку заплатять платники податків.

Олександр Данилюк

Він визнав, що в команді Зеленського "присутній явний конфлікт інтересів", оскільки адвокат Андрій Богдан забезпечує інтереси колишніх власників Приватбанку в судах проти держави, а Данилюк був міністром, який займався націоналізацією банку.

"У цьому питанні ми були по різні боки барикад. Тому вважаю, що зараз ніхто з нас не повинен торкатися теми Привату і навіть теоретично мати можливість впливати на подальший розвиток подій. Повинна бути збудована стіна між нами і справою Привату, інакше це підірве довіру і дискредитує президента ", - підкреслив він.

Більш того, додав Данилюк, президент не повинен вникати в історію з ПриватБанком. Зеленському варто звернути увагу на те, що потрібно реформувати суд, щоб рішення були справедливими.

Нагадаємо, що нумеролог розповіла, яка дата найбільш підходить для інавгурації Зеленського: "Це буде наймудріше рішення".

Як повідомляв Знай.uа, скандальний опонент Зеленського хоче потрапити в його команду: "Я цю посаду прийму".

Також портал Знай.uа писав, що Коломойський передрік долю Тимошенко при Зеленському: "Більше не візьме".