Скандальний мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що поставить на голосування міськради питання про повернення радянської назви проспекту Григоренка - на честь маршала Жукова.

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, він розповів, що ще не знає яке рішення прийме після голосування за відповідне питання. Проте тут же додав, що зобов'язаний поставити на голосування важливе питання місцевого самоврядування.

Геннадій Кернес

"Як я поступлю - підпишу це рішення або накладу вето - буду думати. Однак, я зобов'язаний виносити на сесію Харківської міськради питання, пов'язані зі зверненнями громадян", - заявив Кернес, зазначивши, що петиція набрала необхідні 5000 голосів.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

При цьому він різко відповів на слова глави Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович, який розкритикував ймовірне перейменування. Кернес відзначив, що нічого не може зробити з волею громади.

Володимир В'ятрович

"Про яку відповідальність можна говорити, якщо люди подали петицію і вона набрала відповідну кількість голосів?".

Варто нагадати, що український інститут національної пам'яті нагадав меру Харкова Геннадію Кернесу про кримінальну відповідальність у разі перейменування проспекту Петра Григоренка.

Відомо, що раніше проспект Петра Григоренка мав іншу назву на честь маршала Георгія Жукова. Однак у зв'язку з декомунізацією назву змінили. Та на сайті мерії з'явилася петиція, щоб повернути проспекту попередню назву. Вона вже набрала необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, новообраний президент України Володимир Зеленський, за однієї умови, може ініціювати скасування процесу декомунізації українських міст. При цьому, стверджує Разумков, перейменування міста повинно бути рішенням мешканців цього населеного пункту, а не "хотілкою" депутатів.

Як повідомляв "Знай.ua", у вівторок, 2 квітня, Конституційний Суд України визнав конституційним новий законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Також "Знай.ua" писав, що у четвер, 9 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Лисичанську підняли червоні прапори і назвали столицею Москву.

Зеленський хоче "почути Донбас": Путін роздає паспорти і чекає дешевих робочих в РФ. Мартиненко