На зборах суддів Вищого антикорупційного суду України головою новоствореного Антикорупційного суду обрали суддю Олену Танасевич. Під час таємного голосування її обрали 23 з 28 суддів. За другу кандидатку — суддю Ольгу Саландяк з Вінниччини — проголосували 10 суддів, передає "Громадське".

Відомо, що раніше Танасевич працювала суддею Печенізького райсуду Харківської області. Вона є випускницею Харківської юридичної академії Ярослава Мудрого, а присягу судді склала у 2012 році.

Жінка родом із Харкова, зараз їй 37 років. За підсумком конкурсу на посаду суддів антикорупційної інституції Танасевич набрала найвищий рейтинговий бал - 792 з 1000 можливих.

Рух ЧЕСНО не знайшов інформації, яка б свідчила про недоброчесність Танасевич.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Чоловік новобраної голови Антикорупнційного суду — приватний підприємець, є директором компанії "Енергетична альтернатива", яка займається встановленням сонячних батарей та способами застосування альтернативних джерел енергії.

Згідно з декларацією судді за 2018 рік, Танасевич отримала як суддя 220 тисяч гривень, а її чоловік заробив мільйон гривень.

Голову Вищого антикорупційного суду обрали з третьої спроби. У перших двох жодному з кандидатів не вдалося набрати необхідного мінімуму — 20 голосів.

Нагадаємо, що чинний гарант Петро Порошенко призначив 75 суддів до Верховного суду і висловив сподівання, що його наступник Володимир Зеленський і його команда не будуть "втручатися у роботу судових інстанцій".

Церемонія призначення відбулася у вівторок, 7 травня. Відповідне відео чинний гарант оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. За словами Порошенка, з цього дня Верховний суд нарешті працюватиме у повному складі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, екс-генпрокурор України Віктор Шокін розповів про своє звільнення, корупції у вищих ешелонах влади і "зрадника Луценка".

Також Знай.ua писав про те, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про перспективи залишитися на чинній посаді і в подальшому.