Представники команди обраного президента України Володимира Зеленського Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка проводять перші переговори у столиці Європейського Союзу. Сьогодні вони зустрічаються із радниками голів Єврокомісії та Європейської ради, а напередодні виступили перед послами країн ЄС у Комітеті з питань політики та безпеки, пише Радіо Свобода.

"Ми представили там програму і перші кроки новообраного президента Володимира Зеленського – як ми будемо відповідати на виклики, які стоять перед країною", – заявив на брифінгу радник новообраного президента з міжнародних відносин, економіки, фінансової і банківської політики Олександр Данилюк.

Зустріч у Комітеті з питань політики та безпеки тривала дві години. Як повідомляють джерела Радіо Свобода, представники Зеленського говорили про продовження судової реформи, боротьбу з корупцією, ринок землі, демонополізацію енергетичного ринку та деолігархізацію економіки, реформи у секторі безпеки.

У розмові з Радіо Свобода Олександр Данилюк сказав, що європейським партнерам повідомили все те, про говорили в Україні і припускати, що про плани майбутнього президента Зеленського у Брюсселі дізнаються раніше, ніж в Україні, було б неправильно.

Популярні новини зараз

З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники

Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці

Японці зголосилися допомогти українцям грошима: хто отримає солідні виплати

Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення

Показати ще

"Нічого нового ми тут не говорили. Просто було багато детальних питань, тому що європейці нам допомагають у цих реформах", – заявив він у коментарі Радіо Свобода.

"Люди, які раніше працювали з Україною, теж хочуть почути від команди нового президента, що є у цій адженді (порядку денному, – ред.) реформ Володимира Зеленського, які першочергові кроки", – додав радник Зеленського з питань правоохоронної та антикорупційної політики Руслан Рябошапка.

Заступник Генерального директора Генерального директорату з питань сусідства та переговорів з розширення (DG NEAR) Європейської Комісії Катаріна Матернова повідомила про зустріч на своєму акаунті в мережі Twiiter, назвавши той факт, що зустріч відбулася, "чудовим".

Нагадаємо, у п'ятницю, 3 травня, офіційні результати виборів президента опублікували у "Голосі України". Це означає, що не пізніше, як через 30 днів з моменту публікації відбутися інавгурація новообраного президента.

Як повідомляв портал Знай.ua, Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав, радники Володимира Зеленського зустрілися з послами Євросоюзу.