Росія скасувала спеціальні економічні санкції проти чотирьох українців.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав відповідну постанову. Проте найбільше стало цікаво, з кого ж зняли економічні санкції.

Відзначається, що серед чотирьох українців є колишній міський голова Києва Леонід Черновецький та його син Степан. Крім того, судячи з документа, санкції знімають з Володимира Локотка, колишнього гендиректора "Нового каналу".

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Леонід Черновецький

Відомо, що економічні обмеження, які діяли до цього моменту передбачали блокування безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії.

Варто нагадати, що у четвер, 18 квітня, стало відомо про те, що міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто прийняв у середу у Будапешті голову ради директорів "Газпрома" і колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова. Також він додав, що "переговори про це добре просуваються, і відповідно, скоро вийде підписати угоду, яка забезпечить постачання газу в Угорщину".

Нагадаємо, ще дві держави відмовилися від товарів, вироблених в анексованому Криму, щоб не "годувати" Путіна. Таку підтримку Україні надали Білорусь і Казахстан. Глава Торгово-промислової палати агресивної Росії Сергій Катирін напередодні Ялитнского міжнародного економічного форуму поскаржився, що товари, вироблені в Криму, важко вивести на ринок.

Як повідомляв "Знай.ua", у середу, 17 квітня, стало відомо, що арбітраж Постійної палати третейського суду в Гаазі з 10 по 15 червня проведе слухання з приводу попередніх заперечень Росії у справі за позовом України про порушення права прибережної держави відповідно до Конвенції ООН по морському праву 1982 року.

Також "Знай.ua" писав, що спікер виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що єдиним можливим варіантом вирішення конфлікту на Донбасі є спільні дії України та міжнародних партнерів.

Зеленський - це український Макрон: якими будуть перші кроки нового президента України - Андрусів