Теоретично, в рамках Конституції, розпуск Верховної Ради України після інавгурації кандидата можливий. Про це заявили в команді переможця другого туру президента, відомого українського гумориста Володимира Зеленського.

Інформація про це прийшла з вуст представника штабу Зеленського Дмитра Разумкова.

"В рамках чинної Конституції, якщо це буде дозволено, то теоретично так. Особливо після подій, які відбувалися в останні дні, пов'язані з намаганням урізати повноваження", - відповів він на питання, чи розпустить Зеленський парламент.

Володимир Зеленський

Також Разумков розповів про можливе скасування посади президента. За його словами, у Зеленського не планують нічого відміняти, тому що Україні потрібен гарант Конституції.

Верховна Рада України

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адвокат Ігоря Коломойського і соратник Зеленського Андрій Богдан дав відверте інтерв'ю після перемоги слуги народу на виборах президента України. За останні півроку він став значно більш відомий як соратник обраного президента Володимира Зеленського.

"У мене як у адвоката професійно підписаний з ним договір, точніше з політичною партією "Слуга народу",- каже Богдан.

Варто нагадати, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський вперше за кілька днів з'явився на публіці. Так, у четвер, 25 квітня він зустрівся з міністром закордонних справ Литви Лінасом Линкявічюсом. Про зустріч Зеленського з Линкявічюсом повідомила прес-служба слуги народу в Twitter.

"Провів дуже хорошу зустріч з обраним президентом України Володимиром Зеленським у Києві: привітав з переконливою перемогою на президентських виборах, підтвердив постійну незмінну підтримку Литвою суверенітету, територіальної цілісності, процесу реформ, європейської та євроатлантичної інтеграції України", - пише міністр у Twitter.

Нагадаємо, "Скажіть спасибі Ахметову": як українці втратять десятки тисяч доларів.

Як повідомляв Знай.uа Команда Зеленського готує доленосний законопроект: тепер не втекти.

Також Знай.uа писав, Гончаренка відправили читати: він виляв, відбивався та кричав.