У середу, 24 квітня, член команди новоспеченого президента України Володимира Зеленського, військовий експерт Іван Апаршин заявив, що готовий очолити Міністерство оборони. Він додав, що на посаді міністра хотів би змінити систему планування і управління в оборонному відомстві.

Апаршин в інтерв'ю телеканалу ZIK зазначив, що розуміє, як функціонує Міноборони. Тому, якщо його кандидатуру погодить Володимир Зеленський – очолить відомство.

Іван Апаршин

"Чи готовий я сьогодні до виконання обов'язків міністра оборони? – Готовий. Не тому, що я такий розумний. Просто я пройшов той шлях, який дає мені підстави говорити, що я сьогодні чітко розумію, як функціонує Міністерство оборони, як центральний орган виконавчої влади, який формує і реалізує політику в сфері оборони", – пояснив Апаршин.

На його переконання, щоб виграти війну проти Росії на Донбасі, "потрібно змінити інструмент", яким можна цей конфлікт або завершити, або мінімізувати його наслідки.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Показати ще

"Система повинна базуватися на трьох принципах: той, хто планує оборону держави і застосування Збройних сил – це одна сфера управління, туди залучений і президент, і інші органи центральної виконавчої влади. Друге, це та система, яка готує саме війська і сили, згідно з тих завдань, які визначає перший елемент, але вони їх ніколи не застосовують. І третя система – це той, хто приймає ці війська і сили і їх застосовує. На кожному рівні поділ функцій. На кожному рівні професійно підготовлені люди під функції. У нас сьогодні вся система на всіх етапах Єдина, відповідальності – нуль, залучення – нуль", – зазначив Апаршин.

Нагадаємо, в команді переможця виборів президента України Володимира Зеленського заявили, що виступають за формування професійної армії без призову. Крім цього команда майбутнього президента буде продовжувати співробітництво з НАТО.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Кабміні заявляли, що підстав для подорожчання газу з 1 травня не було, адже вже кілька місяців газ на європейському ринку тільки дешевшає. З цієї причини промисловість почала купувати газ дешевше, а населення також має право платити менше.

Також портал Знай.uа писав, що у штабі Володимира Зеленського відреагували на рішення президента Росії Путіна щодо видачі російських паспортів на Донбасі.