У штабі Володимира Зеленського відреагували на рішення президента Росії Путіна щодо видачі російських паспортів на Донбасі.

Відповідна заява була опублікована на ресурсах команди Володимира Зеленського.

Зокрема, у Зеленського розповіли, що своїм указом Росія визнала свою відповідальність у якості держави-окупанта. Крім того у штабі підкреслили, що таке рішення Путіна стало черговим підтвердженням для світової коаліції про агресію Росії в Україні.

Володимир Зеленський

"Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність у якості держави-окупанта. Ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти України війну", - заявили у штабі Зеленського.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Показати ще

При цьому у штабі додали, що будуть робити все можливе для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Незважаючи на це, Україна буде робити все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях. Україна також розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні захисту інтересів, прав та свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, та розраховує на посилення дипломатичного і санкційного тиску на РФ", - додали у Зеленського.

Більше того у штабі переможця виборів чітко заявили, що Володимир Зеленський докладе усіх зусиль для розв'язання війни на Донбасі та вирішення нагальних проблем переселенців.

Володимир Зеленський

"Одним з пріоритетів Президента Володимира Зеленського буде розв‘язання нагальних життєвих проблем переселенців та розширення можливостей для підтримки зв’язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій. Донбас — це Україна!", - зазначили у штабі Зеленського.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

Також "Знай.ua" писав, що Деканоїдзе звернулася до слуги народу.

Зеленський став Президентом всієї України. Володимир Фесенко