Олена Зеленська, дружина нового президента України розповіла, що гарант буде вдосконалювати володіння українською мовою. Наразі вона зараз активно шукає відповідного викладача. Про це повідомляє ВВС News Україна.

Олена розповіла, що вони з чоловіком знають українську мову і вільно нею спілкуються. Але через те, що Володимир останнім часом перебуває в постійному стресі йому важко швидко підібрати правильні слова. Тому родина прийняла рішення позайматися з репетитором.

Вона також пригадала, що вперше почула українську мову, коли вчилася у другому класі, бо мешкали у російськомовному місті. Тому українська мова там була рідко вживаною.

В даний момент Володимир Зеленський поглиблює свої знання у вивченні української мови. Але щоб набрати швидкість необхідний викладач.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Олена зазначила, що Порошенко завжди говорить повільно, з паузами, але Володимир теж так може, просто у нього інший природний темп мови.

Олена та Володимир Зеленські

Зеленський говорить швидко і під час розмови він перекладає слова, тому в мові виникають затримки і є відчуття того, що він говорить не на своїй мові. Олена також підкреслила, що дуже важливо, аби в оточенні Зеленського розмовляли українською мовою.

Якщо почати працювати над чистотою своєї мови, то цілком реально її відшліфувати. Процес цей непростий і довготривалий, але основне – це бажання і реальні інструменти, що можуть допомогти не зупинятися. Такими інструментами здебільшого виступає оточення, яке не лінується постійно виправляти і робити зауваження. Мабуть, тому і Олена зазначила, що оточення президента повинно спілкуватись українською мовою.

Нагадаємо, біография, досьє на українського шоумена, гумориста-політика.

Як повідомляв Знай. ua, у Макрона розсекретили результати переговорів з Зеленським.

Також портал Знай. ua писав, що у Зеленського показали, як подолати корупцію.