Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а в подальшому може обійняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська. Але розвиток мови має відбуватись не методом батога, а методом пряника.
Про це Дмитро Разумков сказав на брифінгу в понеділок, 22 квітня, повідомляє видання "Хвиля".
На питання, чи готова команда Зеленського політично підтримати закон про мову, який зараз розглядає Верховна Рада, Разумков відповів, що для початку парламент повинен узгодити всі правки і прийняти документ.

"Виходячи з позиції Зеленського, яка була озвучена раніше, єдиною державною мовою в Україні є українська мова", - сказав він.
"Розвиток і підтримка державної мови - це одна з ключових прерогатив президента. Але методи повинні бути стимулюючими, а не йти за методом батога. Метод пряника дає більше ефективності, в цьому питанні зокрема", - додав представник штабу Зеленського.
Нагадаємо, 28 лютого парламент перейшов до розгляду "мовного закону" у другому читанні.

Як повідомляв портал Знай.ua, музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка підтримав закон про мову.

Також Знай.ua писав, у неділю, 21 квітня, в Україні пройшов другий тур виборів президента, за крісло глави держави змагались два претенденти - шоумен Володимир Зеленський і чинний гарант Петро Порошенко.
Як свідчать результати, у другому турі президентських виборів 2019 року переміг шоумен Володимир Зеленський.