Закон про мову може бути прийнятий ще до кінця поточного тижня. Про це заявив голова Комітету з питань культури і духовності, нардеп від "Народного фронту" Микола Княжицький.

Микола Княжицький закликав народних депутатів у четвер, 25 квітня, підтримати у другому читанні законопроект №5670-д" Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, 22 квітня, повідомляє видання "Хвиля".
"Президент Порошенко сказав, що він підтримує цей законопроект, і я дякую також його фракції за підтримку. Як ви знаєте, вчора Володимир Олександрович Зеленський, який отримав найбільше голосів під час останніх виборів, заявив, що він підтримує статус української мови як державної, так і як майбутній гарант буде це підтримувати. Тому відповідальність українського суспільства не ділитися на тих, хто за кого голосував, а зрозуміти, що сучасну українську державу без підтримки української мови ми не побудуємо", - заявив Княжицький.

Також Княжицький спростував фейки, які поширують для того, щою розділити українське суспільство.
"Хочу ще раз спростувати всі фейки, які поширюються: закон лише визначає статус української мови як державної - так, як це є в Польщі, в країнах Балтії і більшості європейських країн", - підкреслив представник "Народного фронту".

Микола Княжицький сказав, що в понеділок-вівторок треба продовжити розгляд поправок. Він також повідомив, що на середу запросив на засідання профільного комітету всіх представників фракцій і профільних груп для обговорення тих поправок, які можна прийняти в четвер.

Крім того, Княжицький запросив всіх небайдужих українців 25 квітня прийти до Верховної Ради і підтримати ухвалення закону про мову.

"Запрошую на комітет представників усіх парламентських фракцій і груп для остаточного обговорення того варіанта закону і тих поправок, які, можливо, нам ще раз доведеться винести в зал в день голосування в четвер. Вірю, що в четвер ми проголосуємо за цей закон. Запрошую також усіх громадян у четвер, 25 квітня, о 9:00 прийти до ВР і підтримати прийняття цього законопроекту. Наша солідарність і підтримка для всього суспільства вкрай важлива", - зазначив Княжицький.
Нагадаємо, 28 лютого парламент перейшов до розгляду "мовного закону" у другому читанні.

Як повідомляв портал Знай.ua, музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка підтримав закон про мову.

Також Знай.ua писав, що зміниться у житті кожного з нас у випадку ухвалення "мовного закону"