Екс-заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов готовий допомогти екстрадиції в Україну Валерії Гонтарєвої.
У вівторок, 22 квітня ГПУ викликала для вручення підозр і допиту екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника голови АП Олексія Філатова та екс-керівницю НБУ Валерію Гонтареву. Усіх трьох викликають у якості підозрюваногоу справі олігарха Сергія Курченка, якого звинувачують у масштабном розкраданні.
Підозра Гонтаревої стосується розкрадання і сприяння злочинцям, Філатову і Ложкіну інкримінують легалізацію незаконних доходів і сприяння.

Гонтарева повідомила, що немає наміру йти на допит в Генпрокуратуру у справі про махінації бізнесмена-втікача Курченка.
Колишній заступник глави адміністрації президента, юрист Андрій Портнов заявив, що готовий допомогти екстрадиції в Україну колишнього голови Національного банку Валерії Гонтаревої. Про це він написав у своєму Telegram-каналі у понеділок, 22 квітня.
"Шах і мат. Друга повістка, звернення до суду, розшук, затримання в Лондоні, запит на екстракцію і процедури зміни статусу з ВНЖ на прохання притулку. Рівне все те, що організовувала правляча разом з нею команда проти своїх опонентів. Прийшли часи допомагати державі в екстрадиції злочинців. Будемо допомагати і висвітлювати ", - підкреслив Портнов.

Нагадаємо, скандально відомого олігарха Сергія Курченка, якого вважають "гаманцем Януковича" підозрюють у цілій низці злочинів. Йому інкримінують порушення за 9 статтями ККУ.
Як повідомляв портал Знай.ua, журналісти дізналися, як живе олігарх-утікач Курченко в Москві.
Також Знай.ua писав, екс-глава НБУ Гонтарєва почула вирок суду