Центральна виборча комісія підрахувала майже всі бюлетені з другого туру президентських виборів в Україні, про що повідомляється на її офіційному сайті.

В даний час оброблено вже 99,62% протоколів – згідно з результатами, шоумен Володимир Зеленський набрав 73,22%, а його опонент Петро Порошенко – 24,46% голосів. Крім цього, ЦВК опублікувала результати на закордонних виборчих дільницях, при цьому протоколи із закордонних округів оброблені вже на 100%. Порошенко підтримали 54,73% голосували, а його опонента Володимира Зеленського – 43,78%. Приміром, в Австралії голосували 99 громадян нашої країни. З них 72 людини віддали голоси Порошенку і 26 – Зеленському. В Антарктиді з 12 проголосували 8 чоловік віддали голос за Порошенка, а 4 – за Зеленського.

Другий тур президентських виборів

Що стосується явки на голосування, то у ЦВК відзначили, що на другому турі виборів вона склала 62,09% - це без урахування закордонних виборчих дільниць. Крім того, стало відомо, що за результатами голосування чинний гарант здобув перемогу лише в одній області – Львівській, а також можлива його перевага в Івано-Франківській. У всіх інших областях підтримали Володимира Зеленського.

Варто відзначити, що Петро Порошенко після публікації попередніх результатів голосування визнав свою поразку на виборах і привітав свого опонента Володимира Зеленського з перемогою. Приєдналися до привітань також і канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент США Дональд Трамп, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і президент Євроради Дональд Туск.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Другий тур президентських виборів

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці зробили свій вибір у другому турі і його переможцем став шоумен Володимир Зеленський. Ми опублікували його повну біографію, щоб ви змогли оцінити його шанси стати успішним президентом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Зеленський здобув перемогу на ділянках у Варшаві та Гданську. Чинний глава держави Петро Порошенко в свою чергу отримав першість на дільницях у Кракові та Любліні.

Також "Знай.uа" писав, що астрологи пророкують, що Україна стане дійсно демократичною країною в наступні 5 років правління Зеленського.