Після того, як Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу на президентських виборах, набравши понад 73% голосів виборців, українці задалися питанням про те, якими будуть перші кроки новообраного гаранта.

Володимир Зеленський

Перелік 10 перших рішень, які Зеленський планує виконати на посаді президента, він раніше вже оголошував і в них увійшли:

  • Великобританія і США будуть запрошені в "нормандський формат" переговорів по Донбасу. Йдеться про гарантування старту прямих переговорів з країною-агресором, і команда Зеленського заявляє про підготовку візитів до Ангели Меркель і Дональда Трампа.
  • Усунення протиборства між Міноборони і Генштабом. Ймовірно, мова йде про розмежування повноважень.
  • Призначення "чесних" суддів Вищого антикорупційного суду.
  • В Раду направлять закон про медіацію (альтернативне вирішення судових спорів шляхом ведення переговорів).
  • Пакет економічних законопроектів. Зокрема, до нього увійдуть 5% податкової амністії, податок на виведений капітал, служба фінансових розслідувань.
  • Висунення кандидатур на посади в Міноборони, МЗС, СБУ, ГПУ (звичайний "президентський" кадровий пакет).
  • Пакет законопроектів про народовладдя. Передбачається, що мова йде про проект законів про імпічмент, відкликання депутатів, опозицію.
  • Проведення аудиту держави для того, щоб можна було оцінити реальний масштаб проблем всередині країни.
  • Проведення переговорів з парламентом.
  • Реформа Адміністрації президента, з якої планують прибрати функцію "кураторства", залишивши лише канцелярські повноваження та інститут радників.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українці зробили свій вибір у другому турі і його переможцем став шоумен Володимир Зеленський. Ми опублікували його повну біографію, щоб ви змогли оцінити його шанси стати успішним президентом.

Популярні новини зараз

Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа": Зеленський здобув перемогу на ділянках у Варшаві та Гданську. Чинний глава держави Петро Порошенко в свою чергу отримав першість на дільницях у Кракові та Любліні.

Також "Знай.uа" писав, що астрологи пророкують, що Україна стане дійсно демократичною країною в наступні 5 років правління Зеленського.