Генеральний Прокурор України, який, як відомо, є кумом тепер уже екс-президента України Петра Порошенка, втратить свою посаду.

У неділю, 21 квітня, в Україні пройшов другий тур виборів президента, за крісло глави держави змагались два претенденти - шоумен Володимир Зеленський і чинний гарант Петро Порошенко. Як свідчать результати Національного екзит-полу, у другому турі президентських виборів 2019 року переміг шоумен Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський дав прес-конференції у своєму виборчому штабі, у ході якої відпові на запитання про нові кадрові призначення.

"Перші кадрові призначення? Щодо цього буде окрема прес-конференція", - сказав шоумен.

На наступну репліку щодо Юрія Луценка на посаді генерального прокурора Зеленський відреагував різко:
"Луценко - це стара команда. Ми будемо призначати нових людей. І це стосується не лише Луценка".

На прохання назвати команду поіменно Зеленський відповів:
"Ми представили всіх експертів нашого колективу - експертів партії "Слуга народу", експертів нашого передвиборчого процесу ... Я не знаю, які ви бачили прізвища до цього - я їх не стверджував. Найближчим часом - у нас ще є час - ми представимо команду", - запевнив шоумен.

"З приводу Генштабу - у нас є дуже серйозні хлопці, які мають авторитет в армії. Це діючі генерали. Ви обов'язково їх побачите, побачите весь склад команди Володимира Зеленського", - сказав Зеленський.

Майбутній президент заявив, що наразі не має права називати імена цих людей.

"Просто не маю права, бо є домовленість з цими генералами", - сказав він.

На спроби журналістів поставити ще запитання, Зеленський відрізав:
"Шановні журналісти, спасибі за все. Дякуємо".
Нагадаємо, за Зеленського віддали свої голоси 73.2% опитаних українців, у той час як за Петра Порошенка проголосувало 25.3%.
Тим часом журналіст Юрій Романенко повідомив, чим буде займатися Петро Порошенко після того, як покине свій пост глави держави. За його словами, Порошенко буде просувати свою партію у парламент.
В штабі шоумена повним ходом відзначають великі цифри в рейтингах. Так, Володимир Зеленський з дружиною вийшов до своєї команди, зробив з ними селфі, подякував усім, в тому числі і СБУ, "що тримала в тонусі".

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський хоче увічнити свою перемогу у назві Кварталу

Володимир Зеленський на радощах запропонував Квартал перейменувати в "Квартал 73" - натякаючи на відсотки голосування.

Також Знай.ua писав, невістка Порошенко несподівано підтримала дружину Зеленського.