Команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, передає Цензор.НЕТ.

В штабі Зеленського заявили, що Крим, безумовно, є окупованою територією України. Весь цивілізований світ визнав цю протизаконну окупацію, організовану у насильницький спосіб. Крим був, залишається і буде частиною України, яка повинна повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані окупацією збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим та сім'ям загиблих від російських репресій.

Володимир Зеленський

"Ми не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або в користування суверенні території України і її громадян — це не може бути предметом переговорів і домовленостей! Позиція непохитна і безкомпромісна. Ніякі домовленості з деескалації на Донбасі не можуть відбутися за рахунок Криму та українських громадян, які змушені були залишитися в окупованій АРК", - заявили в штабі Зеленського.

Команда Зеленського зазначає, що питання незалежності, суверенності та територіальної цілісності України не будуть апріорі предметом будь-яких міжнародних переговорів чи домовленостей. Тобто розмов про розмін Криму на світ на Донбасі бути не може ні за яких обставин. Так само, як не може бути предметом переговорів сепаратизація окремих районів або регіонів України.

Популярні новини зараз

Абонентів "Київстар" поставлять перед вибором: це буде непросто

Українців обкладуть податком на розкіш: кого змусять витрусити гаманці

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Показати ще

Володимир Зеленський

"Звичайно, військове вирішення конфлікту з Росією є неприйнятним, як з точки зору національних інтересів України, так і з точки зору наших західних союзників. А це означає, що говорити з владою РФ нашим офіційним представникам доведеться. Але це має відбуватися за участю західних партнерів України, і ні за яких обставин — не на окупованих територіях нашої країни", - акцентували у Зеленського.

В штабі кандидата в президенти резюмували, що не поділяють і не розділятимуть і окремо розглядати питання Донбасу, Криму, або Азовського моря. Однодумці Зеленського впевнені, що кримськотатарський народ повинен отримати конкретний план підтримки та гарантії з боку держави і його західних партнерів. А кримські татари матимуть чітку перспективу вільного життя разом з незалежною Україною.

Нагадаємо, що Саакашвілі дав Зеленському термінову пораду: "знищувати одразу".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського розповіли, хто увійде в команду "Слуги народу": Лукаш за бортом, Данилюк - не міністр.

Також "Знай.uа" писав, що українці винесли вердикт Порошенку: "Це не урок, а виключення зі школи за погану поведінку".