Стало відомо, хто приклав руку до організації зустрічі кандидата у президенти України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона, яка відбулась днями у Парижі.

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела у Франції.

"Схоже, що команда Зеленського зверталась з цього питання не лише до посла Франції в Україні Ізабель Дюмон, а й до неофіційного каналу зв’язку між Парижем та Києвом – а цю роль нині виконує французький філософ Бернар Анрі Леві", — йдеться в повідомленні.

Зустріч Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Показати ще

Варто зазначити, що сам Леві нещодавно відвідував Київ і публічно повідомляв, що напередодні першого туру провів двогодинну зустріч із Зеленським. Також відомо, що перед минулими президентськими виборами, в березні 2014 року Леві відіграв важливу роль у організації візиту Віталія Кличка та Петра Порошенка до Франції.

"З різних джерел відомо, що початково Париж вагався щодо необхідності зустрічі між Зеленським і Макроном. Свою роль в позитивній відповіді Парижа, ймовірно, зіграло рішення німецької канцлерки Ангели Меркель прийняти у себе Порошенка", — стверджують джерела.

Порошенко і Меркель

У повідомленні резюмують, що ініціатором зустрічі у Парижі став Зеленський.

Нагадаємо, після зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона і кандидата в українські президенти Володимира Зеленського в Парижі користувачі соціальних мереж обговорюють їх спільне фото, яке зробили в кабінеті Єлисейського палацу.

Володимир Зеленський

На фото, підписи до якого придумували в інтернеті, ліворуч від коміка розташувався екс-заступник міністра юстиції України Руслан Рябошапка, а з правого боку - колишній міністр фінансів Олександр Данилюк. Вони обидва підтримують кандидатуру шоумена.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що охорона кандидата в президенти України Володимира Зеленського посилена.

Також Знай.ua писав про те, що Петро Порошенко і Володимир Зеленський по черзі зустрілися з президентом Франції Еммануелем Макроном.