Петро Порошенко і Володимир Зеленський по черзі зустрілися з президентом Франції Еммануелем Макроном. Порошенко переговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Ці події не залишили байдужими західні медіа. Давайте подивимося, що пишуть про події топові видання всього світу.
Що цікаво, видання сходяться в думці, що таким чином президенти показують електорату, що володіють підтримкою Заходу. А ще журналісти розмірковують про те, чи не є спілкування Меркель з Порошенком втручанням Німеччини в виборчу компанію?

Financial Times зазначає, що двоє кандидатів на пост президента України у прагненні зміцнити довіру виборців "перенесли" своє суперництво до ключових європейських столиць – Парижа та Берліна.

Петро Порошенко та Еммануель Макрон

Така активність кандидатів показує важливість підтримки Заходу для обох, оскільки Україна все ще перебуває у стані конфлікту з Росією. Саме Франція та Німеччина беруть участь у переговорах у Нормандському форматі щодо вирішення конфлікту на Донбасі.

Deutsche Welle акцентує саме на зустрічі Меркель з Порошенком. Про те, що Макрон зустрівся з обома кандидатами, згадується коротко. Видання зазначає, що обоє лідерів європейських країн перебувають в очікування результатів другого туру виборів в Україні.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Меркель зустрілася з Порошенком, а не з його опонентом,
– сказано у заголовку до відповідного матеріалу.

Далі мовиться про це, що таку вибірковість канцлерки Німеччини розкритикували. Видання цитує одного з представників Меркель, який зазначив, що з Зеленським у Німеччині жодної зустрічі поки що не планують.

Сама ж Меркель прагнула розвіяти уявлення про те, що вона виступає за Порошенка після того, як його конкурент не був запрошений на перемовини. Канцлерка пояснила це тим, що постійно контактує з українським колегою і вони побудували дуже тісні відносини за останні кілька років.

The Associated Press коротко розповідає про передумови зустрічей Макрона з Порошенком та Зеленським. Також видання показує враження від перемовин кожного з учасників.

"У нас була дуже конструктивна розмова. Мені було приємно познайомитися з паном Макроном", – цитує агентство Зеленського і додає, що детальніше про зустріч говорити він не захотів.

Порошенко після перемовин з французьким президентом своєю чергою повідомив, що "був радий зустрітися зі щирим другом України".

Нагадаємо, Курт Волкер заявив, що США не підтримали жодного з кандидатів у президенти України, але будуть співпрацювати з тим, кого обере український народ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський прибув до Франції на зустріч із Макроном

Також Знай.ua писав, Меркель відповіла, чому не покликала Зеленського до Берліну.